Scoutkväll med bibel X3 och småbarnsförälderförkylning

Arbetsperiod med förkylningar

Nu har det varit lugnt här en tid med inlägg. Speglar väl yrket då man har olika perioder mer eller mindre men också klassisk småbarnsförälderförkylning. Ibland drar man ner på tempot gällande både församlingsarbete och pastorsjobb ibland på grund av många anledningar. Just den här perioden som varit så har man kanske lugnat ner sig efter en startperiod och gått i in i den kända vabruari månaden. Vab, vård av barn, brukar infinna sig i februari och detta fallet har varit sega förkylningar som man ibland mellan jobben legat i soffläge och samtidigt ibland jobbat lite då man bara varit lite krasslig. Sen är det av erfarenhet bra att vila sig regelbundet eller växla om i arbete för att hitta olika arbetssätt men också möjlighet att jobba med lite andra saker en period. Detta kan vara olika för pastorer beroende på hur man är som individ, en del åker på retreater, andra snickrar eller håller på med en hobby. När sjukdom drabbar mig själv och i detta fall några i familjen så blir det självklart svårt att växla ner och välja bort projekt eller saker man tänkt göra. Samtidigt blir det mer tid till annat när man t.ex. kanske väljer bort hembesök hos äldre just för att minimera risken att smitta andra men samtidigt kan lägga större fokus på de saker som man kan göra och slipper stressen från allt annat som alltid finns både i jobb och fritid. Fast nu i reflektioner efteråt så har ändå haft tre st bibelkvällar i tre olika scoutkårer vilket inte är det lättaste.

Scoutkväll med bibel X3

I Anneberg/Solberga/Flisby kretsen har jag en scoutkår på varje ställe. Materialet som jag brukar utgå ifrån när man ska en klassisk scoutbibelkväll heter röda tråden. Ett material där man med klassisk bibelundervisning följer tråden i bibeln från början till slut. Utmaningen i att jobba med scoutåldrarna årskurs 3-9 (ca 10-16 år gamla) är  vara flexibel och varierande. Samtidigt som man försöker möta var och en och ge möjlighet till reflektioner och frågor. Redskap för tron och att just pröva den kristna tron är väl dit man vill mest med kvällarna men samtidigt nöja sig med att ge grundläggande undervisning och info om bibel, Jesus, Gud, kristen tro och församlingen. Material jag använder mig utav är allt utifrån hur ser världen ut idag eller vad möter dagens barn och ungdomar i dagens värld till olika lekar och illustrationer som ska förmedla en tanke eller perspektiv. Bibelundervisningen ska handla om livet för det är som bibeln tar upp. Vad är människans liv idag och vad behöver vi för att möta livet?

Blev inte så många foton tagna under bibelscoutkvällarna men bjuder på ett som ska redovisas med andra på UV-scout invigning i Flisby framöver. Ett scenfoto från berättelsen om Daniel i lejongropen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *